Carina Mejías demana al govern d’Espanya “que actuï amb immediatesa per evitar el buit legal” i que l’Ajuntament elimini la simbologia monàrquica

 La presidenta del grup municipal de Ciutadans (C’s), Carina Mejías, ha afirmat que “no es pot canviar la simbologia de l’Ajuntament per capritx de Barcelona en Comú” perquè“respon únicament a l’interès partidista de la formació de Ada Colau”. Mejías ha assegurat que BComú, que governa en minoria, “vol convertir la ciutat en una espècie de república independent al marge de la legalitat constitucional”. Al juliol, el nou govern municipal va retirar l’efígie del Rei Juan Carlos I, però no han col·locat cap imatge del monarca Felipe VI.

Per això, ha demanat “al Govern d’Espanya que actuï amb immediatesa” per solucionar “el buit legal” al qual s’acull BComú. “S’estan contraposant dos reglaments: el de funcionament de les entitats locals, de tipus estatal, i el reglament orgànic municipal”, ha explicat, per la qual cosa ha advertit que “si no es resol el buit legal, podria arribar-se a legitimar una acció d’aquestes característiques”.