La portaveu municipal de C’s demana que la Comissió d’estudi “aclareixi les xifres increïbles del deute de la Generalitat”, que calculen en 58M d’euros

La presidenta del grup municipal de Ciutadans (C’s), Carina Mejías, ha manifestat que “la legitimació del top manta perjudica greument als comerciants de la ciutat” i ha alertat que aquesta situació “acabarà convertint-los en pobres”. Després dels enfrontaments d’ahir entre venedors ambulants i Guàrdia Urbana, Mejías ha exigit al govern municipal “que aclareixin els protocols d’actuació”. A preguntes dels periodistes, ha lamentat que l’equip de govern no s’hagi posat en contacte “amb alguns grup de l’oposició, com a Ciutadans” per buscar solucions i ha criticat que Barcelona en Comú prengui “decisions unilaterals i en minoria”, la qual cosa els obliga “a convocar comissions” davant “la inacció municipal”.

En roda de premsa, la portaveu de C’s s’ha referit també al deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona, davant el desacord en les xifres entre les dues administracions, que ahir es van reunir en la comissió bilateral. Mejías ha explicat, que “mentre el deute reconegut per Xavier Trias, era de 148 milions d’euros”, ahir la consellera Neus Munté la va rebaixar“miraculosament” a 57 milions.

Ciutadans recolzarà que es mantingui la Comissió d’estudi del Deute”, ha apuntat, “perquè s’aclareixin” una xifres que ha qualificat “d’increïbles”. Ha advertit que no permetran “intents d’engany de la Generalitat”. En aquest sentit, ha denunciat que l’administració catalana hagi utilitzat “obres que ja eren de la seva responsabilitat, com a centres d’atenció primària, guarderies o centres de dia, com a pagament del deute”, convertint la ciutat “al banc dolent del govern català”. Ha afegit que no toleraran “que usin diners dels barcelonins per dedicar-ho a finançar aventures d’empreses en fallida com Spanair”.


Carina Mejías també ha criticat que aquesta tarda es reuneixin a l’Ajuntament de la ciutat comtal”els anomenats alcaldes del canvi” per debatre “polítiques contra la crisi”, quan “l’única mesura que el govern de Colau ha pres fins ara ha estat per ralentir l’activitat econòmica amb la suspensió de les llicències hoteleres”. I ha lamentat que “el consistori sigui amfitrió d’alcaldes de Bildu”, en referència a Joseba Asiron, primer edil d’Irun.

Finalment, sobre el ple convocat dilluns vinent per debatre si Barcelona s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència, la portaveu municipal ha apuntat que Ciutadans “s’oposarà frontalment”, perquè aprovar aquesta mesura suposaria “atemptar contra la pluralitat social i política dels barcelonins”.