La regidora de C’s, Marilén Barceló, ha visitat avui el centre escolar concertat que es troba en concurs de creditors


La regidora de Ciutadans (C’s) adscrita al districte de Sant Martí, Marilén Barceló, ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que “doni prioritat a la situació de incertesa” que viuen els pares i exprofessors de la llar d’infants Pere Calafell, que ha tancat les seves portes, afectada per un concurs de creditors. Així mateix, ha reclamat que C’s pugui“participar en les reunions per tractar de resoldre la seva situació quant abans”


La regidora ha assistit aquest matí a la protesta convocada per la comunitat educativa, acompanyada de les conselleres del districte, Ana María Luque i María Eugenia Angulo, i membres de la formació. 

Barceló ha denunciat que “el problema ha radicat en una mala gestió del centre”, ja que“segons la directora de la guarderia, la Diputació devia la subvenció del curs escolar de 2013-2014, al voltant de 40.000€”. Ha explicat que la guarderia rebia també subvencions de la Generalitat i “estava gestionada per l’Associació Pere Calafell i Gibert, fins que la presidenta d’aquesta entitat es va jubilar. Des de llavors, no s’ha arribat a acords per gestionar l’escola”.


“Denunciem la mala gestió de les administracions públiques implicades, pel retard de les subvencions i el seguiment que s’ha fet” ha assenyalat la regidora. I afegeix que “les famílies s’han vist obligades a buscar llars d’infants alternatives a l’últim moment per portar als seus fills”. 

A més, Marilén Barceló ha denunciat que a la protesta d’aquest matí “ha assistit la consellera de Bcomú, Carlota Falgueras, sense tenir amb prou feines coneixement de la situació”. Els afectats denuncien que es troben en un “buit legal” i que “no han rebut informació”. De fet, assegura Barceló, “els professors no consten com acomiadats, el que els suposa unaincertesa, ja que ni tan sols poden apuntar-se per rebre la prestació per desocupació”.